Familieverhaal in woord en beeld

Inleiding

Summary Résumé Sumariodoor Rien Nederlof, Den Haag, in het jaar onzes Heeren 2007, 2020

Met de familie bedoel ik allereerst die van Anneke en mij met de drie kinderen Lili, Otto en Marion en ook de zes kleinkinderen (en, op dit ogenblik 6 achterkleinkinderen). Maar familie omvat veel meer: de partners van de kinderen en kleinkinderen, neven en nichten, en niet te vergeten, de voorouders van verschillende kanten, die samenkomen in onze familie. Voorouders zou kunnen betekenen dat we teruggaan tot een 80.000 jaar toen een niets vermoedende vrouw uit Afrika onverhoeds een oermoeder van zowat de huidige mensheid zou worden. We zullen ons maar een beetje beperken tot enkele voorouders die we soms nog gekend hebben en waarvan we nog wat weten.

Het menu, bovenaan elke pagina, geeft een beeld wat er in dit familieverhaal is verzameld in 250 paginas, 750 afbeeldingen, 9 audiobestanden en 14 videos.

Rien en Anneke Nederlof, 2005

Allereerst gaan we twee generaties terug en zien de volgende families:

Anneke
Rien
Blomsma
Moret
Nederlof
Henkes
Blomsma
Kruisinga
Moret
van Eck
Nederlof
Bakker
Henkes
d'Arnaud Gerkens

De acht families in het onderste rij van de tabel zijn niet alle even goed gedocumenteerd. We zijn niet ver terug kunnen gaan met de familie Bakker en de van Eck's.
Ik heb veel gevonden over de andere families. Mede dankzij verschillende gemeente archieven, stamboom fora, delpher.nl en Wikipedia. Maar belangrijke bijdragen zijn van Lily en Frank Luns-d'Arnaud-Gerkens en Annechien en Peter Hoefkens-Kruisinga. In het bijzonder de research van de historicus Muntjewerff over Henkes, en van Peter Fooks over de Chileense tak van de Henkes familie en de Stichting Moret.

De "aangetrouwde families", waar we geen genetische band mee hebben zijn niet uitgebreid onderzocht, maar met bijdragen van Roelof Schierbeek en Hans Masselink.

We gaan een aantal generaties terug in de tijd, maar het zal moeilijk worden om veel verder dan ongeveer 1500 te kunnen komen, zoals in de meeste stambomen.

Alles kan bekeken worden met de meeste browsers.
Ook zijn er enkele bestanden die Adobe Reader nodig hebben (.pdf). De pdf ("portable document format") pagina's hebben geen menu aan de top. Om een pdf te verlaten is een "terug-pijltje" te klikken, of aan te tikken.

Laatste update: 30-07-2021, maar begonnen in 2007.

Terug naar de inleiding